Balans halfweg: Charleroi mag een standbeeld bouwen voor Mazzu

Balans halfweg: Charleroi mag een standbeeld bouwen voor Mazzu
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we toch wel al wat conclusies trekken. Al zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag: Sporting Charleroi.

Quotering: onderscheiding

Je moet het maar doen, je beste spelers zien vertrekken en toch weer meespelen voor play-off 1. Felice Mazzu verdient stilaan een standbeeld op Mambourg. Met Sebastien Dewaest en Neeskens Kebano vertrokken twee van zijn sterkhouders, maar toch staat er weer een competitief elftal.

Eén echte versterking maakte bij Charleroi het grote verschil: Jérémy Perbet. Na een paar jaar afwezigheid is de rasschutter blijkbaar nog efficiënter geworden. Hij kan Charleroi voor het tweede jaar op rij PO 1 bezorgen.

Felice Mazzu: "We moeten niet denken dat we alles al weten"

"We moeten kalm blijven. We moeten ons niet nemen voor wat we niet zijn en denken dat we alles al weten", zei Mazzu filosofisch. "Momenteel weten we dat we er nog niet zijn en dus moeten we blijven werken. Play-off 1 is mogelijk, maar dan moet iedereen tot het einde van het seizoen top zijn."

De mening van Hernan: "Perbet is enorm belangrijk, ook mentaal"

"Charleroi mag Mazzu dankbaar zijn. Het is één van de beste coaches van het land, als je ziet wat hij nu weer neerzet met een nieuwe ploeg. Het vertrek van Dewaest en Kebano vang je niet zomaar op, maar hij deed het wel."

Ook Losada zag daarbij een belangrijke rol voor Perbet. "Als je een spits hebt die in quasi elke match weet te scoren, dan heb je een groot voordeel. Als je achteraan de nul kan houden, weet je dat er vooraan altijd iets uit de bus kan vallen. Mentaal is dat belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties