Tchité legt zijn keuze voor STVV uit: "Ik krijg een belangrijke rol in deze groep"

Tchité legt zijn keuze voor STVV uit: "Ik krijg een belangrijke rol in deze groep"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV realiseerde een mooie transfer door Mémé Tchité opnieuw naar België te halen. De voormalige spits van Standard, Anderlecht en Club Brugge moet op zijn 31e voor doelpunten zorgen bij de Limburgse club. Zelf ziet hij het alvast zitten.

“STVV is een club met ambitie en er heerst hier een goede mentaliteit. Het is bovendien een jonge ploeg en al die zaken speelden mee in mijn keuze voor deze club”, aldus Tchité tijdens zijn voorstelling.

"Ik heb niet lang moeten twijfelen"

Mémé Tchité

“Ik heb de voor-en nadelen tegen elkaar afgewogen, maar eerlijk…? Ik heb niet lang moeten twijfelen toen ik de kans kreeg om hier te tekenen.”

Tchité wordt in één klap de oudste speler bij STVV. “Ik ga een belangrijke rol krijgen in deze groep. Die jonge jongens hebben al indruk gemaakt op mij. Ze hebben kwaliteit. Ik zal me zo goed mogelijk aanpassen en in functie van de ploeg spelen.”

"Ik heb mijn conditie kunnen onderhouden bij Santander"

Mémé Tchité

Het is natuurlijk de vraag welk niveau Tchité nog haalt op zijn 31e. “Ik heb mijn conditie kunnen onderhouden bij Santander. Ik heb er hard getraind en kon er zelfs opnieuw tekenen. Maar STVV is mijn nieuwe familie.”

“Op dit moment mis ik enkel en alleen nog wedstrijdritme. Ik hoop dat ik al van de partij ben tegen Waasland-Beveren, maar dat hangt af van de trainer.”

"Een geweldige transfer voor STVV"

Philippe Bormans

Philippe Bormans, manager van de club, toonde zich alvast erg gelukkig. “Dit is een geweldige transfer voor STVV. Normaal zijn wij niet in staat om een speler van zijn kaliber te halen, maar door de vele blessures gingen we op zoek naar een vrije spits.”

En ook kapitein Rob Schoofs is blij met de komst van Tchité. “Ik herinner me zijn goals van weleer nog. Ik zag die op televisie toen ik nog jonger was. Hij heeft zich al goed ingepast in de groep en spreekt ontzettend veel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties