Walsh wil eindelijk doorbreken bij KRC Genk: "Elke week vechten voor een basisplaats"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Walsh wil eindelijk doorbreken bij KRC Genk: "Elke week vechten voor een basisplaats"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sandy Walsh vecht bij Racing Genk voor zijn echte doorbraak. Hij ligt in de weegschaal met Castagne voor een plek op de rechtsachter.

"Met ons en OHL staan er 2 ploegen tegenover elkaar die iets willen presteren in de eerste match van de terugronde. We hebben gewerkt aan onze werkpunten en dat willen we tegen OHL graag laten zien."

"We zullen vol voor de 3 punten gaan, er zijn geen excuses", benadrukt Walsh die met Genk uit de top zes tuimelde. "Alles staat heel kort op elkaar. Een paar keer winnen of verliezen, maakt een heel groot verschil. Ik denk dat we klaar zijn voor de terugronde."

Genk mag geen fout maken bij de hekkensluiter want dan zou de afstand met de top zes alleen maar groter worden, net als de druk. Al houdt Walsh die druk helemaal af.

"Die 0 op 12 leeft vooral in de pers, niet zozeer in de groep. Het is vooral belangrijk hoe de spelersgroep is. Wij willen resultaten neerzetten en met een fris hoofd aan de tweede ronde beginnen. We letten niet op de concurrenten, maar kijken enkel naar onszelf en hoe wij in play-off 1 kunnen geraken."

Vechten voor een basisplaats

De jonge verdediger moet week na week vechten voor een stek in het team en pakte tegen Club Brugge pas zijn tweede basisplaats. "Ik ben niet zeker van een basisplaats. Tegen Oostende kende ik enkele mindere momenten. Ik heb toen met de coach gesproken en tegen Club Brugge was het goed. Toen kreeg ik complimenten."

Na de wedstrijd tegen Club Brugge kreeg ik veel complimenten

Centraal zijn Dewaest en Kabesele certitudes en dus moet Walsh zijn kans grijpen op de rechtsachter. "Voor het seizoen heb ik met de coach gesproken en hij weet dat ik op verschillende posities kan voetballen."

"Ik weet dat het centraal goed staat en probeer nu mijn kans te grijpen op de rechtsback. Ik heb er helemaal geen probleem mee dat ik niet centraal speel. Het is trouwens goed voor mijn ontwikkeling om op verschillende posities te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties