Leekens legt de druk bij Anderlecht: "Ze kunnen zich niet nog een nederlaag veroorloven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Leekens legt de druk bij Anderlecht: "Ze kunnen zich niet nog een nederlaag veroorloven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren krijgt vanavond het bezoek van RSC Anderlecht. Zo kondigt er zich opnieuw een lastige klus aan voor de troepen van Georges Leekens. Al legt de ervaren oefenmeester de druk graag bij zijn collega Besnik Hasi.

Onder Leekens sprokkelde Lokeren de voorbije weken enkele punten. En dat terwijl Anderlecht voor de interlandbreak ging verliezen op het veld van Standard. “De druk ligt op dit moment dus eerder bij Anderlecht”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Wij mogen in onze kansen geloven"

“Zij kunnen zich niet nog eens een nederlaag permitteren, na de match op Standard. Bovendien is het niet omdat de tegenstander kwalitatief sterker is, dat wij niet in onze kansen mogen geloven”, benadrukt de coach van Lokeren.

Ondanks de afwezigheid van Harbaoui (lees er hier meer over), heeft Leekens meer dan genoeg vertrouwen in zijn spelers. “Iedereen traint hard en is ontzettend scherp. We hebben er alles aan gedaan om de match tegen Anderlecht zo goed mogelijk voor te bereiden.”

"We moeten de perfecte match spelen"

Georges Leekens

“Maar… In zo’n wedstrijden moet echt alles meezitten. We moeten een quasi perfecte match spelen. We mogen zelf geen foutjes maken en ook nog eens efficiënt zijn als we voor het doel van Anderlecht komen.”

En waar ligt de sleutel dan precies voor de wedstrijd tegen paars-wit? “Goh… Ik geloof niet in tovermiddelen of plannetjes. Maar volgens mij zullen de prestaties van de spelers op het middenveld de doorslag geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties