'Vergeten' Gent-speler Van Der Bruggen: "Ik heb het niveau om hier te starten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
'Vergeten' Gent-speler Van Der Bruggen: "Ik heb het niveau om hier te starten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

165 minuten in competitie en een volledige bekerwedstrijd tegen Eupen. Dat staat momenteel op de balans van Hannes Van Der Bruggen. De middenvelder kent een pechjaar door blessures én de bloedvorm van Kums, maar blijft hopen op kansen.

"Bij de competitiestart mocht ik steeds invallen, tot ik goed inviel tegen KV Mechelen", aldus Van Der Bruggen. De middenvelder mocht de match daarop starten tegen Zulte Waregem. "Dat was een ongelukkige wedstrijd, met twee gele kaarten. Daarna heb ik amper nog gespeeld."

Vervelende blessure

Een vervelende blessure volgde. "Het was een overbelasting van de buikspieren en een infectie op mijn schaambeen. Het ging ook wat naar mijn adductoren en de lies, die hele regio is delicaat. Nu ben ik terug volledig fit en ik hoop dat dat zo blijft."

Hopelijk kan ik ooit het niveau van Kums halen

-Hannes Van Der Bruggen

Na de blessure wacht een helse taak om zich terug in de ploeg te knokken. De voortekenen zijn niet al te best. Kums speelt op een wolk en lijkt het ritme goed te verteren. "Iedereen heeft natuurlijk heel wat krediet opgebouwd sinds ik out was."

Toch is er hoop. "Als je naar vorig jaar kijkt had ik in november ook amper gespeeld. Uiteindelijk ben ik in de ploeg geraakt en kwam ik toch in 28 wedstrijden in actie. Na Nieuwjaar heb ik tot maart alles gespeeld", aldus Van Der Bruggen.

Toen was Kums wel geblesseerd. "Er is volgens mij weinig discussie over wie de Gouden Schoen gaat winnen, dus de concurrentie is niet min. Vorig jaar heb ik bewezen dat ik naast Neto kan spelen, maar Sven speelt op een hoger niveau, dat is duidelijk. Hopelijk kan ik dat ook ooit halen."

Het jeukt om me te tonen

-Hannes Van Der Bruggen

Als 22-jarige 'ancien', Van Der Bruggen zit op Soumahoro na het langst in de A-kern, moeten wachten op een blessure, is uiteraard geen ideale situatie. "Dat klopt en ik wens Kums ook geen blessure toe, maar ik speel nu ook niet bij janneke en mieke."

"Als je tot de laatste speeldag meedoet om de volgende ronde van de Champions League te halen, heb je een sterke ploeg. Toch ben ik er rotsvast van overtuigd dat ik het niveau heb om hier te spelen en zelfs om basispion te zijn. Het jeukt om dat te tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties