"Antwerp ligt in pole position, maar wie in januari de juiste inspanning doet heeft de titel voor het grijpen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
"Antwerp ligt in pole position, maar wie in januari de juiste inspanning doet heeft de titel voor het grijpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp mag dan wel virtueel aan de leiding staan, afscheiding in de Proximus League is er nog lang niet. Gaan we de spannendste titelstrijd in jaren tegemoet? We legden de vraag voor aan notoir tweede klasse-watcher Dave Peters.

"Op dit moment kan je niet zeggen wie kampioen wordt", opent Peters in gesprek met Voetbalkrant.com. "Er steekt niemand bovenuit, al ligt Antwerp in pole position."

Gevaert houdt wel van het fort bewaken en pas dan denken aan frivoliteit

Dave Peters

"David Gevaert heeft zo'n kwalitatief goede kern dat hij een misstap kan opvangen. Bovendien slikt Antwerp weinig doelpunten dankzij een solide organisatie. Daar houdt Gevaert wel van. Het fort bewaken en pas dan denken aan frivoliteit. De resultaten geven hem daarin gelijk."

Ook Cercle Brugge blijft volgens Peters kandidaat voor plek 1. "Lonsana Doumboya is zo krachtig voorin. Daar kunnen zijn medemaats van profiteren. Daartegenover staat dat hij geen echt doelpuntenkanon is (Doumboya scoorde tot dusver 6 keer, red.)."

Het winteroffensief kan wel eens voor de beslissing zorgen. "Wie van hen twee de juiste inspanning doet, heeft de titel voor het grijpen. Cercle kan in gesloten duels een extra opportunist gebruiken die de ploeg af en toe over de streep trekt."

Hairemans heeft dat fijne penseel om perfecte assists te schilderen richting de aanval

Dave Peters

"Antwerp zoekt nog een echte nummer tien die zich kan uitleven in de driehoek met de punt vooruit. Geoffry Hairemans mag naar mijn mening iets meer die rol invullen. Ik heb hem al vanop links zien opereren. Hij heeft dat fijne penseel om perfecte assists te schilderen richting de aanval."

En de rest?

De top 6 van Tubeke tot Roeselare staat op een zakdoek. Is er een ploeg die kan verrassen? "Bij Eupen primeert het project van de Aspire-Academy. De vele wissels hypothekeren hun titelambities. Met gewezen Barcelona-aanvaller Jeffren en Cases zijn die er nochtans."

"Bij Tubeke was het honderd procent-gehalte van Mamadou Diallo al zó belangrijk. Daar zal een terugval komen. Union is dan weer een fris voetballende ploeg. Maar uit bij Eupen zag je dat ze het moeilijk krijgen tegen grote ploegen."

Roeselare kende al enkele jaren van 'net niet'

Dave Peters

Om af te sluiten steekt Peters een pluim op de hoed van Franky Van der Elst. "Roeselare kende al enkele jaren van 'net niet'. Nu zetten ze met bescheiden middelen een knappe reeks neer. Roeselare vind ik de revelatie van de competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties