Mbaye Leye breekt historisch record: “Leuk dat ik deel uitmaak van de geschiedenis van club die me zoveel waard is”

Mbaye Leye breekt historisch record: “Leuk dat ik deel uitmaak van de geschiedenis van club die me zoveel waard is”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was enkele weken wachten – sinds de match op Moeskroen – op doelpunt 55 van Mbaye Leye in loondienst van Zulte Wargem, maar tegen Waasland-Beveren was het dan toch zover. “Natuurlijk ben ik blij topschutter te zijn, ik zal nu iets moeten gaan drinken met D’Hollander.”

Tot dit weekend moest Leye het record van aantal goals voor Zulte Waregem nog delen met Frederik D’Hollander, sinds zijn kopbalgoal tegen Waasland-Beveren is Mbaye Leye alleen topschutter. “En dat doet natuurlijk deugd, ook al moest ik er eventjes op wachten.”

Hopelijk kan ik er nog een aantal extra maken -

Mbaye Leye

Bij 55 hoeft de teller ook niet te stoppen: “Ik hoop alvast dat ik het record nog wel wat scherper kan stellen en dat ik nog een aantal doelpunten ga maken voor Zulte Waregem. Deze club heeft al erg veel voor me betekend, ik ben blij dat ik nu ook deel uitmaak van de geschiedenis van de club.”

Frederik D’Hollander is definitief uit die boeken geschreven: “Hij steunde me al een tijdje en wilde dat ik zijn record brak. Ik zal nu zeker eens iets met hem gaan drinken”, schat Leye diens prestaties ook zeker naar waarde.

Eerste doelpunt: tegen Gent

En of Leye zich zijn eerste goal voor Zulte Waregem nog herinnerde? “Natuurlijk. Het was een voorzet van Tim Matthys tegen AA Gent. Guillaume Gillet was mijn tegenstander in het duel en ik kopte de bal voorbij Bojan Jorgacevic”, wist Leye het maar al te goed.

Een icoon dus stilaan in en rond Waregem, al wil hij dat zelf niet gezegd hebben: “Of ik belangrijk ben in de kleedkamers? Dat is niet aan mij om te zeggen, dat moet je aan anderen vragen. Ik ga niet zo over mezelf praten”, bleef de Senegalees nuchter en bescheiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties