Dennis Praet en de 'Tuut van Tegenwoordig'

Dennis Praet en de 'Tuut van Tegenwoordig'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Tuut van Tegenwoordig is een online jongerenplatform tegen oorsuizen. Ook Dennis Praet heeft soms last van zijn oren en wil graag meewerken aan deze campagne tegen decibels.

Bert Lecomte is oprichter van De Tuut van Tegenwoordig, een online jongerenplatform rond oorsuizen. "Nu wil ik jongeren waarschuwen voor het gevaar van te luide decibels. Om jongeren bewust te maken van de impact van oorsuizen op je leven, hebben we een website en een bewustmakingscampagne gelanceerd", klinkt het.

Dennis Praet heeft zelf ook last van oorsuizen en ondersteunt daarom graag de campagne. Zijn campagnevideo kan hier bekeken worden:

Drie bekende ambassadeurs, die zelf ook oorsuizen hebben, zullen het platform onder de jongeren verspreiden: Sean Dhondt, Karolien Debecker en Ian Thomas. Daarnaast wordt de campagne ondersteund door tal van BV's, zoals Peter van de Veire, Otto-Jan Ham, Black Box Revelation, Jonas Geirnaert, Walter Baele en Dennis Praet.

Uit onderzoek blijkt dat 18% van de Vlaamse jongeren last heeft van permanente tinnitus. Hoewel tinnitus een bijzonder grote impact heeft op je leven, kunnen zij momenteel nergens terecht. "Het platform wil die jongeren een plek bieden waar ze hun verhaal kunnen delen met lotgenoten en vragen kunnen stellen aan ervaringsdeskundigen", aldus nog de initiatiefnemer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties