Suarez: Anderlecht rekent op hem, hij wil zich bewijzen

Suarez: Anderlecht rekent op hem, hij wil zich bewijzen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Net nu Matias Suarez vlagen van zijn oude niveau begint te vertonen, komt het nieuws dat Anderlecht hem komende zomer zou willen verkopen. Niet direct iets wat de fans graag zullen lezen, want in deze dagen is hij het lichtpunt in hun ploeg. Maar wil de Argentijn nog wel weg?

Een vraag die we aan zijn entourage stelden. Daar klinkt het dat Suarez zich op dit moment heel goed voelt bij Anderlecht en de club dankbaar is voor het geduld dat ze met hem getoond hebben. Suarez wil ook iets teruggeven aan Anderlecht voor de twee jaar dat hij van blessure naar blessure ging.

Geduld is het sleutelwoord

En dus is de Argentijn en zijn gevolg ook geduldig wat betreft een contractverlenging. Suarez begrijpt dat Anderlecht nu eerst wil afwachten of hij zijn topniveau kan bereiken en hoe lang hij daar kan blijven. Er zijn nog geen afspraken gemaakt, maar er is ook nog niet gepraat over een mogelijk vertrek.

Mogelijk is het uitlekken van het nieuws een motivatietechniek om Suarez straks gemotiveerd en op topniveau aan de start van de play-offs te krijgen. Bij paars-wit - en vooral coach Besnik Hasi - is er van overtuigd dat als Anderlecht straks de titel wil ambiëren, er veel van 'Mati' zal afhangen.

Matchen beslissen op individueel talent

Hasi herhaalde immers al meerdere keren dat Anderlecht geen matchen op individueel talent kan beslissen. "Terwijl we dat een paar jaar geleden wel konden toen Mbokani en Jovanovic hier rondliepen", merkte hij op. Met Suarez heeft hij iemand die dat wel kan en het zou Anderlecht door dode momenten (kijk maar naar Oostende) moeten heen helpen. 

En dus is er geduld bij beide partijen: Anderlecht kijkt voorlopig de kat uit de boom en Suarez zelf wil geduld tonen om zowel Anderlecht als mogelijke geïnteresseerden te overtuigen dat hij terug op niveau is en daar zal blijven. Wat de toekomst brengt, zal 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties