Het plan van Casteels bij Wolfsburg: "Benaglio is een boegbeeld, maar Koen is de toekomst"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 2 reacties
Het plan van Casteels bij Wolfsburg: "Benaglio is een boegbeeld, maar Koen is de toekomst"
Foto: © Photonews

Koen Casteels verlengde een weekje geleden zijn contract bij VfL Wolfsburg. En dat is toch vreemd voor een ambitieuze doelman die op de bank zit. Nico Vaesen legt het plan uit.

Voor de duidelijkheid: het gaat niet om een echte contractverlenging. Die Wölfe hebben de optie in het contract van Koen Casteels gelicht. "Er was een clausule met enkele doelstellingen", vertelt Nico Vaesen. "In Duitsland is men heel tevreden."

Het jeugdproduct van KRC Genk stond bij aanvang van het seizoen enkele wedstrijden tussen de palen. Inmiddels is Diego Benaglio terug en heeft de 32-jarige Zwitser zijn plaats terug ingenomen.

"Maar door die wedstrijden weet VfL Wolfsburg wel wat ze aan Casteels hebben", legt zijn zaakwaarnemer uit. "Het klopt dat Benaglio een boegbeeld is, maar Koen is de toekomst."

"Het is wel degelijk de bedoeling om het nummer één te worden bij Wolfsburg. Maar we hebben een duidelijke planning voor ogen met Koen. Zo was zijn transfer van Genk naar TSG 1899 Hoffenheim ook een stap vooruit."

Het levert niets op om snel-snel voor pakweg FC Augsburg te gaan voetballen

Nico Vaesen

Die uitspraak werd enkele weken geleden nog uit de context gerukt. "Casteels wil heel graag mee naar het EK. Maar hij moet eerst en vooral aan zijn carrière denken. Het levert niets op om snel-snel voor pakweg FC Augsburg te gaan voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties