Reactie Vanderhaeghe wil ambities bijstellen: "We kunnen nog een tijdje bovenin meedraaien"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Oostende
| 3 reacties
Vanderhaeghe wil ambities bijstellen: "We kunnen nog een tijdje bovenin meedraaien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende boekte zondagavond een ruime overwinning tegen Standard en prijkt zo opnieuw op een knappe tweede plaats. Het is dan ook duidelijk: de ploeg van Yves Vanderhaeghe speelt straks Play-off 1. “Het mag ons nu niet meer ontglippen”, aldus de coach van KVO.

“We maakten voor de match tegen Standard al onze rekening. Als we héél bescheiden zijn, dan zou 10 op 30 moeten volstaan om zeker te zijn van een deelname aan Play-off 1. Als we 10 punten pakken, dan zouden er al verschillende achtervolgers 24 op 30 moeten pakken om ons nog voorbij te steken.”

“Standard kan misschien wel zo’n reeks neerzetten. Maar welke ploeg zou daar nog kunnen in slagen?” vroeg Vanderhaeghe zich luidop af. “En ik plak er nu maar lukraak 10 punten op… Maar met deze ploeg moeten wij in staat zijn om nog meer punten te pakken in de tien laatste wedstrijden.”

"Vierde staan na de Play-offs, daar zou ik nu al voor tekenen"

Play-off 1 halen zal wel lukken voor het Weireldploegsje. Maar mogen ze aan de Kust dromen van nóg meer? “Goh… Weet je, wij hebben veel wil en goesting, maar we moeten nu vooral bevestigen”, bleef Vanderhaeghe in eerste instantie voorzichtig.

“Maar we beschikken alleszins over de kwaliteiten om nog een hele tijd bovenin mee te draaien. Als we volgende week winnen (op het veld van Zulte Waregem, nvdr.), dan kunnen we misschien aan de vierde plaats gaan denken. Vierde staan na de Play-offs, daar zou ik nu al voor tekenen”, besloot Vanderhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties