100 stadions bezocht op 1 jaar: "Maar Den Bosuil blijft het mooiste in België"

100 stadions bezocht op 1 jaar: "Maar Den Bosuil blijft het mooiste in België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

100 dagen voetbal. Jan Vochten vatte het gekke plan op om in 2015 liefst 100 wedstrijden voetbal te gaan bekijken. Dat bracht hem in alle uithoeken van Europa. Wat voor hem de mooiste stadions zijn en waar de beste beleving was? Dat lees je hier.

We lieten Jan Vochten al uitgebreid aan het woord over zijn project "100 dagen voetbal", maar we wilden natuurlijk ook nog even weten welke trips voor hem het leukste waren in 2015. En welke stadions de leukste zijn. 

Als het gaat over uitstraling, architectuur, ... van het stadion zelf, dan is dit zijn top-3:

  1. Camp Nou, FC Barcelona (Spanje) 

    "Imponerend van begin tot einde, wetende dat dit de setting was voor zovele absolute topwedstrijden, voor spelers van het niveau Cruyff, Maradona, Xavi, Ronaldo, Ronaldinho, Laudrup, Stoichkov, Rivaldo, Messi, ..."



    "Het voelde voor mij aan alsof ik naar de hoofdstad van het voetbal trok. Camp Nou, de naam alleen al doet me watertanden. Rondom het stadion hangen ook tegels van alle fanclubs van Barcelona. Schitterende touch, prachtige afwerking. Wanneer de spelers oplopen besef je dat je waarschijnlijk naar één van de beste elftallen ooit kijkt."

     
  2. Den Bosuil, Royal Antwerp Footbal Club (België)

    "Tribune 2 is de mooiste tribune in België. De tunnel waar je door gaat om de tribune te bestijgen, de afgebladderde en vermolmde houten banken, de fans die intimiderend 'Welkom in de hel van Deurne Noord' aanheffen, het Bengaals vuur dat ontstoken wordt én ze stinkt naar pis. Alles wat je nodig hebt om meer in het rond te kijken dan naar de wedstrijd." 

     
  3. Ďolíček, Bohemians 1905 (Tsjechië)



    "Vergelijkbaar met den Bosuil. Houten hoofdtribune die nostalgie en romantiek uitstralen. Praag als voetbalstad is geniaal en het bier is er lekkerder dan in België. En dan nog die kangoeroe in het logo ..."

Qua beleving (fancultuur, sfeer, voetbalromantiek, bier, ...) kiest hij voor drie andere belevenissen uit 2015:

  1. Ierland - Schotland 



    "De hele dag én nacht feest gevierd met de Schotten in Temple Bar. Flower of Scotland is een lied dat ik maanden later nog steeds neurie, fluit of zing."

  2. Everton - Liverpool 

    "De hele dag opgetrokken met enkele 'oldskool lads' van de thuisploeg. Bergen Guinness verzet en de meest gastvrije mensen doorheen het hele jaar tegengekomen."

  3. Club Brugge - Anderlecht

    "Zowel de verloren bekerfinale in maart als de gewonnen uitwedstrijd in december staan qua beleving hoog genoteerd. In december zat ik in het thuisvak, tussen de 'vijand', met een hoofdtelefoon op te luisteren naar een concert van Dropkick Murphys, om de verwensingen van de Bruggefans aan het adres van mijn geliefde paarswitte spelers niet te moeten horen."

    "Intimiderend om de haat en frustratie bij de thuisfans minuut na minuut te zien groeien, wetende dat ze me zouden lynchen mochten ze weten dat ik 'nen Brusseleir' was. Geniaal omwille van de 1-4 vernedering die we ze konden toedienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties