Vossen komt nog eens terug op fel besproken transfer: "Club Brugge is gewoon stap hoger dan Genk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 32 reacties
Vossen komt nog eens terug op fel besproken transfer: "Club Brugge is gewoon stap hoger dan Genk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Vossen speelt inmiddels een half seizoen bij Club Brugge. De spits van blauw-zwart maakte van de winterstage in Spanje gebruik om nog eens terug te komen op zijn fel besproken transfer van afgelopen zomer.

“Toen ik in 2014 van Genk naar Middlesbrough trok, voelde ik me van de eerste minuut thuis. In Burnley was dat precies het tegenovergestelde”, zegt Vossen in Het Laatste Nieuws.

“Ik trainde daardoor niet goed, speelde niet goed. Ik was gewoon slecht gezind. ‘Moet ik hiervoor naar het buitenland komen?’, vroeg ik mezelf af.”

"Club Brugge is gewoon een stap hoger dan KRC Genk"

En daarom keerde Vossen al snel weer terug naar België. Naar Club Brugge… “Club is gewoon een stap hoger dan Racing Genk, ik denk dat ze bij Genk ook geen moeite zullen hebben om dat toe te geven. Hier strijd je elk jaar mee voor titel en beker. Ach, het ging nooit tussen Club en Genk.”

“Het was wegkwijnen bij Burnley of naar Club komen. En van die keuze heb ik nog geen moment spijt gehad. Het is een heel gedoe geweest met Genk en ik zal ook weer wel wat naar mijn hoofd geslingerd krijgen als we er gaan spelen.”

"De situatie bij Genk was voor mij gewoon niet meer houdbaar"

Jelle Vossen

Voor de supporters van Genk die hem als ‘Judas’ bestempelen, geeft de goaltjesdief nog wat meer uitleg. “De situatie bij Genk was voor mij gewoon niet meer houdbaar en dan kom je via een omweg bij een andere Belgische ploeg terecht.”

“Maar is daar dan zoveel mis mee? Ik herhaal dat het ook een keuze op menselijk vlak was en dat was misschien nog belangrijker dan de sportieve keuze. Maar dat vergeten mensen vaak.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties