Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Matz Sels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Matz Sels
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Nog een klein weekje geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums (of toch Milicevic?) met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder(s) het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Matz Sels.

In het 'Debat van de Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? 

We kunnen nu al stellen dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen. Maar we willen toch ook nog die andere smaakmakers van onze pintjesliga in de kijker zetten.

Matz Sels verdient zeker zijn plek bij die smaakmakers. De doelman van de landskampioen is een zekerheidje voor 'Doelman van het Jaar' op het Gala van de Gouden Schoen volgende week. Met regelmaat én fantastische reddingen is hij de beste doelman in de competitie.

Kampioenenmaker

Ook in de Gentse titel was Matz Sels één van de sleutelfiguren. Hij frustreerde vorig seizoen meerdere aanvallers met ongelooflijke reddingen. Met Sels in doel kreeg AA Gent in play-off 1 amper negen goals in evenveel matchen binnen.

Vooral door zijn jonge leeftijd, Sels is nog steeds maar 23, zijn de prestaties van Sels opmerkelijk. Op het volledige voorbije seizoen 2014-2015 moest Sels zich maar 38 keer omdraaien in 39 wedstrijden. (Vandenbussche keepte in de laatste wedstrijd op Anderlecht).

Bekijk hieronder de mooiste reddingen van Sels bij AA Gent. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Held in de Champions League

Dit seizoen zette Sels nog een belangrijke stap. Europa leerde de beloftevolle Gentse goalie kennen in de Champions League. Tegen Lyon sleepte hij op strafschop een punt uit de brand. Lacazette ligt er nog steeds wakker van.

Ook in Valencia speelde Sels een wereldpartij. Hij zorgde ervoor dat AA Gent op het einde misschien toch aanspraak kon maken op puntje.

Toekomst in Spanje of Engeland?

Deze Matz Sels zit bij AA Gent niet aan zijn plafond, dat mag zeker zijn. Hij zal net als Laurent Depoitre en Sven Kums wellicht onze competitie verlaten aan het eind van het seizoen. Sevilla toonde al interesse, of wordt het toch de Premier League?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties