Sterkhouder Anderlecht: "Na het seizoen bekijken of transfer in de zomer mogelijk is"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 38 reacties
Sterkhouder Anderlecht: "Na het seizoen bekijken of transfer in de zomer mogelijk is"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hij groeide de voorbije jaren uit tot één van de meubelstukken in het Astridpark, maar aan het einde van volgend seizoen loopt zijn contract bij RSC Anderlecht wel af… En wat dan? Silvio Proto weet het klaarblijkelijk nog niet zeker.

“Eerlijk, ik ben op dit moment meer bezig met het winnen van de titel dan met mijn contract”, zegt de doelman van paars-wit in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Ik heb de afgelopen jaren al aanbiedingen gekregen"

Na het seizoen wil Proto écht over zijn toekomst nadenken.“Pas daarna zal ik de zaken op een rijtje zetten met mijn makelaar en het bestuur. We zullen dan zien of er van een vertrek deze zomer sprake kan zijn.”

“Ik heb de afgelopen jaren al aanbiedingen gekregen, hoor. Maar op geen enkel moment waren die van die aard dat ik erop wilde ingaan. De combinatie familie, ambitie en salaris zat nooit helemaal goed. En ik zit hier goed bij Anderlecht, hé.”

Naar de Verenigde Staten?

Als Proto dan toch zou vertrekken bij Anderlecht, dan lijkt hij te mikken op een avontuur buiten Europa. “De poort sluiten voor een transfer, dat wil ik niet doen. Weet je wat ik wel zou zien zitten? Mijn loopbaan afsluiten in de Verenigde Staten."

"Het is een degelijk niveau, maar ik kijk ook naar het leven dat mijn familie er zou kunnen leiden. Mijn kinderen zouden er naar de universiteit kunnen gaan. Dat zou top zijn. We zijn nog niet zo ver, maar het kan snel gaan in een carrière.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties