Terugblik op transferweek 3: de Belgische top roerde zich serieus

Terugblik op transferweek 3: de Belgische top roerde zich serieus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede ronde van de wintermercato is ook weer al achter de rug. In het buitenland is het nog even wachten op échte toptransfers, maar toch noteerden we al enkele opvallende moves. En enkele Belgische clubs zitten niet stil. Neem snel een kijkje in ons boekje met afgeronde overgangen.

De Belgische voetbalwereld werd deze week opgeschrikt door een héél opvallende transfer. Drievoudig winnaar van de Champions League, Victor Valdez, trekt naar Standard op huurbasis. De Spaanse goalie van 34 is dé opvallendste transfer van de wintermercato, buitenland tot nu toe meegerekend.

De meest gewilde verdediger

Daarnaast koos de 'meest gewilde verdediger van de Jupiler Pro League' eindelijk zijn club. Benoit Poulain verkoos Club Brugge boven AA Gent. De verdediger trainde ondertussen al mee bij blauw-zwart, een gerichte en onmiddellijk inzetbare versterking.

Bij Gent was er dan weer opvallend uitgaand nieuws. Erik Johanson, de topaankoop van vorige zomer, werd na zes maanden alweer verkocht. En Gent verkocht hem blijkbaar met winst door aan FC Kopenhagen.

Anderlecht kon niet achterblijven

En als de rest zich roert, kon ook Anderlecht niet achterblijven. Met de transfer van Filip Djuricic werd een nieuwe spelmaker annex vleugelspeler binnengehaald. De 23-jarige Serviër speelde de afgelopen twee jaar echter héél weinig bij Benfica.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties