Charleroi - Standard maar dan 100 keer erger: dit zijn de hevigste derby's ter wereld

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 26 reacties
Charleroi - Standard maar dan 100 keer erger: dit zijn de hevigste derby's ter wereld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zaterdag spelen Standard en Charleroi tegen elkaar in de 'Derby van Wallonië'. De wereld is rijk aan derby's en vaak gaan die er nog 100 keer heviger aan toe.

Buiten de clash tussen Charleroi en Standard vallen in België nog wel wat derby's te rapen. Essevee tegen Kortrijk, Cercle tegen Club Brugge, Beerschot Willrijk tegen Antwerpen... Voor ieder wat wils...

In de rest van de wereld vallen ook verschillende derby's te vinden. Vaak hebben ze dezelfde ingrediënten: passie, fanatieke supporters, een roemrijk verleden, veel lawaai en Bengaals vuur. Meer hoeft dat niet te zijn voor een spannende wedstrijd.

El Superclasico: Boca Juniors - River Plate

De beroemdste aller derby's speelt zich af in Argentinië. Beide ploegen spelen in Buenos Aires. In het beroemde Bombonera-stadion van Boca is het geluid vaak oorverdovend en bewegen de tribunes mee op de golven enthousiasme van de supporters. Leuk wistjedatje: Boca is mederecordhouder in gewonnen internationale prijzen: 18, net als AC Milan.

Old Firm: Celtic – Glasgow Rangers

In de Schotse derby staat veel meer op het spel dan alleen voetbal. Religie, politiek en natuurlijk voetbal spelen allemaal een rol als de ploegen elkaar treffen. De titels afgelopen jaren werden bijna steeds onder de ploegen uit Glasgow verdeeld. Het zal echter even duren voor de Old Firm nogeens uitgevochten kan worden. na het faillisement in 2012 timmeren de Rangers aan de weg terug naar de top van het Schotse voetbal.

Clássico Dos Milhoes: Flamengo – Vasco da Gama

De derby tussen Flamengo en Vasco da Gama heeft een lange geschiedenis. Al sinds 1923 wordt deze derby in Rio de Janeiro uitgevochten. In de onderlinge tussenstand staat het 130 voor Flamengo tegen 119. Wat deze match extra aantrekkelijk maakt: de match wordt gespeeld in één van de meest legendarische stadions ter wereld: Maracanã.

Kitalar Arasi Derbi: Fenerbahçe – Galatasaray

Dit is één van de vele derby's in de Turkse hoofdstad, maar tegelijk een heel speciale. Galatasaray is een club op het Europese deel van Istanboel en Fenerbahçe is een Aziatische club. Daar liggen de wortels van de grote rivaliteit tussen de twee clubs. Tijdens die matchen maken de supporters een oorverdovend lawaai, een echt kippenvelmoment.

Osaka derby; Gamba Osaka - Cerezo Osaka

Een iets minder bekende derby, maar daarom niet minder passioneel. De ontmoeting tussen de huidige ploegen bestaat nog maar sinds 1995. De Japanners mogen er dan wel kalm uit zien, maar stille waters hebben diepe gronden.

Derby Della Madonnina: Internazionale – AC Milan

De wedstrijden tussen Inter Milaan en AC Milaan behoren tot de hevigste van Italië. De twee clubs spelen al jaren in hetzelfde stadion en beide clubs zijn zowel nationaal als internationaal gewezen topclubs. Ze doen het nu wat minder, maar de onderlinge matchen zijn er niet minder hevig op geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties