Bij Lokeren halen ze loftrompet boven: "Peter Maes is een hele grote meneer, Genk mag blij zijn met hem"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Bij Lokeren halen ze loftrompet boven: "Peter Maes is een hele grote meneer, Genk mag blij zijn met hem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes keert zaterdagavond voor het eerst terug in het stadion waar hij de voorbije seizoenen de successen aan elkaar knoopte met Sporting Lokeren. Op Daknam ontvangen ze hun ex-trainer met open armen en halen ze graag herinneringen op.

“De dagen in aanloop naar die wedstrijd leeft dat natuurlijk wel, hé”, weet ook technisch directeur Willy Reynders. “Het is natuurlijk aangenaam om Peter nog eens terug te zien. De dagen errond is dat plezant, maar zaterdag is het toch 90 minuten ieder voor zich”, aldus Reynders in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Het is plezant, maar zaterdag is het 90 minuten ieder voor zich"

Willy Reynders

“Of ik hem de voorbije maanden nog vaak gehoord heb? We hebben af en toe wel contact gehad, ja. Maar om nu te zeggen dat we de deur bij elkaar plat lopen… Neen, dat nu ook weer niet. Lokeren en Genk hebben dit seizoen ook moeilijke periodes gekend, dan is het ook normaal dat je hoofd ietsje minder naar zulke dingen staat”, zegt Reynders nog.

Koen Persoons sprak zijn trainer enkele weken terug nog, zij het eerder toevallig. “Een drietal weken geleden belde hij me per ongeluk op en dan zijn we uiteindelijk nog een dik kwartier met elkaar aan de lijn blijven hangen. Ja, ik mag toch zeggen dat ik een speciale band heb met Peter Maes.”

"Peter Maes stond altijd voor me klaar"

Koen Persoons

“Ik heb mooie momenten met hem gekend bij Lokeren, dat is zeker. Er waren de twee eindoverwinningen in de Beker van België en de Europese campagne. Maar ook op menselijk vlak is Peter een hele grote meneer. Toen ik op privévlak moeilijke momenten kenden, stond hij altijd voor mij klaar. Dat zal ik nooit vergeten.”

“Dat Genk er goed aan gedaan heeft door hem binnen te halen? Ik ga ervan uit dat het geval is, ja. Maes denkt altijd op lange termijn en kan iets neerzetten. Dat heeft hij al bewezen. Ik zal hem voor de wedstrijd zeker en vast even gaan opzoeken”, besluit Persoons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties