Één ploeg is de absolute winnaar van het weekend in de Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Één ploeg is de absolute winnaar van het weekend in de Jupiler Pro League
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht en KAA Gent zullen speeldag 27 het liefst van al zo snel mogelijk vergeten. Beide titelpretendenten gingen onderuit en zien leider Club Brugge zo wat verder uitlopen. Het is dan ook kristalhelder: blauw-zwart is dé winnaar van het weekend.

Club Brugge speelde vrijdag al en raasde op Cruise Control én met zes doelpunten verschil voorbij Westerlo. Zondag konden de spelers van Michel Preud’homme met de benen omhoog achterover leunen in de zetel en zien hoe AA Gent én Anderlecht drie punten weggooiden.

Op die manier telt blauw-zwart nu drie punten meer dan eerste achtervolger Gent, terwijl Anderlecht op zeven eenheden van de Bruggelingen volgt.

Mentale voorsprong, maar halvering volgt weldra

Op mentaal vlak is Club Brugge op dit moment serieus in het voordeel, al moet de voorsprong op de concurrenten ook niet overdreven worden. Want zoals u weet wordt het puntenaantal aan de start van de play-offs natuurlijk nog gehalveerd.

Belangrijke zege voor KV Oostende, spannende strijd voor plaats vijf en zes

Ook de manschappen van Yves Vanderhaeghe deden goede zaken. KV Oostende staat wat steviger vierde en is nu zeker van een deelname aan play-off 1.

Voor de zesde plaats blijft het ongemeen spannend. Zulte Waregem verloor en daardoor blijft Sporting Charleroi voorlopig zesde. Maar Essevee én Standard volgen op amper één punt, terwijl ook Genk (vijfde met 42 punten) nog niet zeker is van de top zes.

De rangschikking na speeldag 27:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties