Messi alweer op recordkoers, al is dit niet één om trots op te zijn

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 8 reacties
Messi alweer op recordkoers, al is dit niet één om trots op te zijn

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Messi kan zo ongeveer alles. Vrije trappen, dribbelen, scoren... Zelfs koppen als het moet. Met één ding heeft hij het iets moeilijker: penalty's trappen. Hij is zelfs op weg om de slechtste penaltytrapper ooit van Barça te worden.

Die namiddag in het Nou Camp-stadion... Het is minuut 11, Messi staat recht tegenover Getafe-doelman Vincente Guaita. Heel het stadion houdt zijn adem in. De kleine Argentijn neemt een aanloop, zet zijn voet tegen de bal en...

Ik zie u al denken, hij scoorde - uiteraard. Maar zo ging het niet. De vlo trapte te zwak en Guaita kon de bal gemakkelijk stoppen. Opvallend: het is al de achtste penalty die de Catalanen missen dit seizoen. En het wordt nog erger...

Al de acht penalty's zijn getrapt door... Inderdaad, Lionel Messi. Hij heeft zo het record van meeste gemiste starfschoppen verbroken. Dat stond op naam van Samuel Eto'o, die slaagde er eerder in om zeven elfmeters te missen.

Nu we toch bezig zijn...

Barça heeft dit seizoen al veertien penalty's afgedwongen/gekregen, zo u wil. Dat is eentje minder dan recordhouder Real Betis. Die kregen in het seizoen '87/'88 vijftien elfmeters toegewezen. Weer een nieuw record voor Blaugrana om te verbreken.

Weergaloze Messi

Overigens, Messi was deze namiddag, ondanks alles, weer in bloedvorm. Kijk maar eens hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties