PSG pakt titel in stijl: negen goals en kampioen acht matchen voor het einde

Het was geen vraag van 'of' PSG de titel zou pakken, maar wel 'wanneer'. Wel dat deden ze vandaag. Met nog acht matchen te gaan hebben ze een onoverbrugbare voorsprong op de nummer twee, Monaco. Maar liefst acht matchen voor het einde van de competitie.

Troyes, de laatste in de stand, kreeg de twijfelachtige eer om de toekomstige kampioen te ontvangen. Ze gingen hun huid duur verkopen, zeiden ze vooraf, maar op het veld was er weinig te doen aan het oppermachtige Paris Saint-Germain. Nog voor de rust stond het 0-3 met goals van Cavani, Pastore en Rabiot.

U ziet het geen enkel doelpunt van Zlatan Ibrahimovic en dat in een kampioenenmatch. Dat moest hij na de rust toch even rechtzetten. In tien minuten tijd scoorde de Zweed een loepzuivere hattrick voor de 0-6 (99, 100 en 101ste goal in de Ligue 1). Mathieu Saunier vond dat nog niet genoeg en deed er nog een own goal bij: 0-7. Cavani scoorde nog de 0-8 en Zlatan deed er nog eentje bij: 0-9.

Vier keer Ibrahimovic

Je kan niet zeker genoeg zijn zeker? Daarna vonden ze het welletjes, maar hun dominantie in Frankrijk is ongezien. Ze verloren slechts dertien punten. Met 25 punten voorsprong op Monaco is PSG niet meer bij te benen.