Reactie Eric Van Meir legt uit wat volgens hem de sterkte van dit Lierse is

Maarten Pottie vanuit Lier
| 4 reacties
Eric Van Meir legt uit wat volgens hem de sterkte van dit Lierse is
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Van Meir was een tevreden coach na de 4-0-overwinning tegen Heist. Na de match wees hij op het belang van zijn centrale duo. De defensie met Weuts en Buysens is een stevig blok dat gisteren Webers uit de wedstrijd hield.

“Ik denk dat wij de enige ploeg zijn die tegen Heist geen tegendoelpunt hebben gepakt,” aldus Van Meir, die zichzelf een man van de statistieken noemt. “We hebben er ook heel de week op gehamerd, hun snelle counters en de infiltratie van Webers, die intussen iedereen in tweede klasse wel kent.”

“Weuts en Buysens hebben nu zeven matchen samen gespeeld en ze hielden vijf keer de nul, enkel tegen Geel en Eisden slikten ze tegendoelpunten,” zegt Van Meir. Hij maakt ook de vergelijking met Antwerp, dat volgens hem al een heel jaar teert op hun sterke centrale verdedigers, Colpaert en Biset.

Als je de nul kunt houden, heb je sowieso altijd een punt

Volgens de trainer van Lierse ligt de kracht van zijn elftal bij zijn centrale duo. “Want als je de nul kunt houden, heb je sowieso altijd een punt,” besluit hij met een waarheid als een koe. “En als je dan iemand vooraan hebt lopen die maar een halve kans nodig heeft (Velikonja, red.)... Dat zijn de sterke punten van je elftal die je moet uitbuiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties