Genkse rechtsachter kruipt uit een diep dal: "Ik moest hele dagen mijn ogen gesloten houden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Genkse rechtsachter kruipt uit een diep dal: "Ik moest hele dagen mijn ogen gesloten houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de play-offs in zicht groeit Timothy Castagne net op tijd weer naar zijn beste vorm toe. De Genkse rechtsachter heeft er bijzonder zware maanden opzitten.

Na maanden voetballen met hoofdpijn, ten gevolge van een hersenschudding, ging Castagne eind vorig jaar onder het mes voor een oogoperatie. "Ik kende moeilijke weken, want ik wist niet wat er scheelde", opent de belofteninternational in gesprek met Voetbalkrant.com. "Nadien volgde die operatie en zag ik gedurende een maand nauwelijks iets. Hele dagen moest ik mijn ogen gesloten houden."

Uiteraard volgde ik de prestaties van mijn vervanger Sandy Walsh op de voet

Een specialist draaide de ogen van Castagne met 36 graden en verhielp zo het probleem. "Mijn ploegmaats uiteindelijk op tv zien spelen, maakte de revalidatie niet gemakkelijker. Ik ben blij dat die periode achter de rug ligt. Uiteraard volgde ik de prestaties van mijn vervanger Sandy Walsh op de voet. Hoewel hij van nature geen rechtsback is, deed hij het goed."

Toch wil Castagne zijn plek weer innemen. "Ik heb intussen een zestal matchen in de benen. Vrijdag mocht ik zelfs even de nationale beloften verlaten om ritme op te doen met Genk in de oefenmatch tegen Geel (0-4). Ik ben ambitieus en klaar voor de play-offs", besluit de Ardennees vastberaden. "Tegen Club Brugge en Oostende lieten we al zien hoe gevaarlijk we kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties