Dit heeft slechts één voetballer gedaan sinds de jaren vijftig!

Jaap Vreeke
| 1 reacties
Dit heeft slechts één voetballer gedaan sinds de jaren vijftig!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door al in de 24e minuut tegen Udinese te scoren maakte Gonzalo Higuaín zijn dertigste doelpunt van het seizoen. De Argentijnse spits mag zich in een legendarisch rijtje voegen.

In de uitwedstrijd tegen Udinese scoorde de Napoli-spits Gonzalo Higuaín zijn dertigste doelpunt in 31 Serie A-wedstrijden. De Argentijn is slechts de tweede spits die sinds de jaren '50 dertig keer of meer het net wist te vinden in een Serie A-seizoen.

Oude toppers zoals Gunnar Nordahl of John Hansen gingen hem voor in de jaren '50. Luca Toni wist dezelfde statistiek te halen in het seizoen 2005/2006, dat deed de Italiaan voor Fiorentina.

Clubrecord

Higuaín is daarbij ook nog de meest productieve Napoli-speler ooit geworden, hij nam het stokje van Edinson Cavani over die 29 keer het net wist te vinden in één seizoen.

De Argentijnse spits kan dit seizoen voor het Serie A-record gaan, dan moet hij 37 keer scoren. Dat record is in handen van Gino Rosetti die 36 keer scoorde voor Torino. Dat betekent ten minste 7 doelpunten in 7 wedstrijden voor Higuaín.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties