Preud'homme is dan wel geschorst, maar mag ook tegen Gent en Anderlecht (bijna) alles doen wat hij wil

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Preud'homme is dan wel geschorst, maar mag ook tegen Gent en Anderlecht (bijna) alles doen wat hij wil
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme mag tijdens de krakers tegen AA Gent en RSC Anderlecht niet in de dug-out zitten. De trainer van Club Brugge kreeg een schorsing nadat hij tijdens de match tegen KV Oostende naar de tribune werd gestuurd. Maar is dat een probleem voor blauw-zwart? Neen.

Preud'homme mag...

  • opwarming van dichtbij volgen
  • plaatsnemen vlak achter dug-out
  • de kleedkamer betreden tijdens de rust
  • na de match ereronde lopen op het veld

Hoewel Preud’homme niet op de bank mag zitten tegen Gent en Anderlecht, zal dat die wedstrijden niet bepaald verstoren. Het bondsreglement schrijft namelijk voor dat een geschorste coach enkel uit de zones vlak rond het speelveld moet blijven en geen telecommunicatiemiddelen zoals gsm of laptop mag gebruiken. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Preud’homme mag wel plaatsnemen achter de dug-out, om zijn technische staf op die manier tactische richtlijnen en dergelijke door te geven. Ook tijdens de rust de kleedkamer betreden en bij te sturen, is toegestaan. En ook de opwarming van zijn jongens van dichtbij meemaken of na de wedstrijd een ereronde lopen, is toegestaan.

Gentlemen's agreement

Bondsprocureur Marc Ruben rekent wel op de goede wil van Preud’homme. “Er zijn geen vastgelegde en plaatsgebonden regels rond geschorste trainers”, klinkt het nog in Het Nieuwsblad. “Bij dergelijke gevallen heerst er eigenlijk een soort gentlemen’s agreement. De gestraften in kwestie weten dat ze zich niet uitdagend moeten opstellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties