Analyse Fans klagen over Badji, maar Hasi lijkt gelijk te hebben

Fans klagen over Badji, maar Hasi lijkt gelijk te hebben

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

We hebben nog geen enkele Anderlecht-fan gezien met een truitje van Stéphane Badji. De middenvelder is dan ook absoluut niet populair bij de aanhang van Anderlecht aangezien hij één van de technische spelers op de bank houdt. Maar kan Anderlecht op dit moment wel zonder hem?

De kritiek toen Badji mocht blijven staan tegen Zulte Waregem en Tielemans plaats moest ruimen voor Djuricic was striemend. Ook als de Senegalees aan de wedstrijd begint voor één van voorgenoemde technische - de huisstijl weet u wel - spelers heeft Besnik Hasi al voor velen afgedaan. Maar heeft Anderlecht geen waterdrager nodig?

Badji loopt in dienst van de twee andere middenvelders. Het ziet er niet altijd verfijnd of mooi uit, maar er moet iemand het vuile werk opknappen. Soms is dat met een tackle die net op of over het randje is, maar Anderlecht heeft buiten Defour niemand anders die eens zijn voet durft zetten. En Defour kan je ook niet beteugelen, die gaat mee naar voor.

Iemand nodig die in positie blijft

Dus is er iemand nodig die in positie blijft. En die taak neemt Badji op zich. Iemand moet het doen. Tielemans-Defour-Djuricic, daar heb je het risico mee dat er achteraan een boulevard opengaat als ze - zoals vaak - eens allemaal rond de zestien van de tegenstander zwerven. Hasi probeert al een heel seizoen dat evenwicht te vinden tussen aanval en verdediging op zijn middenveld.

Leander Dendoncker zou ook voor dat evenwicht kunnen zorgen, maar net voor de cruciale fase viel die wekenlang uit met een vervelende blessure. En of Dendoncker meteen zetten tegen Club Brugge een goed idee is, dat valt wel af te wachten na zoveel weken zonder matchritme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties