Overzicht Spanje: Sevilla jaagt op top-zes, serieuze domper voor degradatiekandidaten

Caroline Tonnelier

In Spanje lag het zwaartepunt van de speeldag op zaterdag, maar ook op zondag stonden er ook nog enkele heerlijke affiches op het programma. De derby in Sevilla bijvoorbeeld, altijd goed voor spektakel.

Getafe - Valencia 2-2

Sinds het ontslag van Gary Neville is Valencia aan een goede reeks bezig. Getafe daarentegen levert de ene dramatische prestatie na de andere af en stevent op die manier op de degradatie af.

Die lijn leek alvast verdergezet te worden toen Parejo de bezoekers in het begin van de tweede helft op voorsprong zette. De thuisploeg vocht echter terug en keerde de situatie zowaar helemaal om via Medran en Scepovic. Een uiterst belangrijke driepunter leek binnen handbereik, tot Alcacér daar anders over besliste.

Sevilla FC - Real Betis 2-0

Sevilla FC heeft dit seizoen nog twee hoofddoelen: een derde eindzege op rij in de Europa League en bekerwinst. Dit weekend was er echter een andere belangrijke afspraak: de derby tegen aartsrivaal Real Betis.

De thuisploeg had duidelijk het overwicht in een stevige pot voetbal, maar het was lang wachten op een doelpunt. Halfweg de tweede helft kwam de verdiende voorsprong er dan toch via Gameiro. Met een knap schot besliste Coke de wedstrijd helemaal. Musonda werd kort na de pauze vervangen.

Levante - Athletic 2-2

Athletic Bilbao droomt stilletjes nog van de vierde stek en de Champions League en kon mits winst bij Levante de druk helemaal bij Villarreal leggen. De ploeg uit Valencia speelt echter stilaan zijn laatste troeven uit in de degradatiestrijd en leek met een 2-0 voorsprong op weg naar drie aartsbelangrijke punten.

Het werd echter een einde in mineur voor rode lantaarn Levante. In de absolute slotminuten bezorgden Susaeta en San José toch nog een punt. Levante blijft op die manier laatste in de rangschikking.