Topkandidaat van Anderlecht oogst heel wat lof: "Hij lanceert echt topspelers uit het niets"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 66 reacties
Topkandidaat van Anderlecht oogst heel wat lof: "Hij lanceert echt topspelers uit het niets"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht maakt in alle stilte werk van een nieuwe coach. Verschillende grote namen passeerden reeds de revue, maar mogelijk gaat de Brusselse club nu voor niemand minder dan Claude Puel (54).

Puel hoopt op een nieuwe uitdaging als trainer, en mogelijk vindt hij die in het Constant Vanden Stockstadion. Christian Brüls (ex-AA Gent, ex-Standard) werkte destijds bij OGC Nice nog onder de Fransman en heeft niets dan lof over voor zijn ex-trainer.

“Hij kijkt niet naar namen, maar naar je voetbalkwaliteiten. De beste speelt. En hij lanceert echt topspelers uit het niets. Toen ik bij Nice arriveerde, haalde hij twee jongeren uit de B-kern”, aldus Brüls in Het Nieuwsblad.

Aanvallend ingesteld

Zo maakte Puel bijvoorbeeld van de frêle Vincent Koziello een uitstekende controlerende middenvelder, terwijl linksachter Jordan Amavi werd opgevist uit de eigen jeugd en later voor 15 miljoen euro werd verkocht aan Aston Villa.

Volgens Brüls is Puel ook best een aanvallend ingestelde trainer. “Geen lange analyses van de tegenstander, maar uitgaan van de eigen kracht, zoals de Anderlecht-fans het graag hebben. Puel heeft een hekel aan lange ballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties