Grieken zijn furieus na spandoek in Albanië-Zwitserland: "Hoe kon dit gebeuren?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Grieken zijn furieus na spandoek in Albanië-Zwitserland: "Hoe kon dit gebeuren?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was lang bibberen voor Zwitserland, maar de Zwitsers konden hun EK toch openen met een krappe 0-1 zege tegen Albanië. Na de wedstrijd was er vooral heel wat commotie over een spandoek van enkele Albanese supporters uit een Zwitserse tribune.

Enkele Albanese supporters hebben namelijk - in een Zwitsers vak - een spandoek getoond met volgende boodschap. "Griekenland is schuldig. Denk maar aan de 100.000 doden van de genocide in Cameria." Daarmee doelden ze op een anti-Albanese genocide van in 1944.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Griekenland heeft ondertussen al gereageerd. "Dit gaat helemaal in tegen de regels van de UEFA. De UEFA heeft de verantwoordelijkheid om zo'n acties te voorkomen en moet actie ondernemen. We hebben dus ernstig protest aangetekend en de organisatie om uitleg gevraagd hoe dit kon gebeuren."

De genocide vormt nog altijd een discussie tussen de Griekse en de Albanese autoriteiten. Het spandoek werd dan wel weer in een Zwitserse tribune ontrold, meldt HNB. Maar in de Zwitserse nationale ploeg zijn er zeven spelers met Albanese origine, dus dat kan een mogelijke verklaring zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties