De voor- en nadelen van een kleine kern: maakte Weiler de juiste keuze?

De voor- en nadelen van een kleine kern: maakte Weiler de juiste keuze?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler is met 22 spelers op stage vertrokken. Bewust geen al te grote groep, maar daar betalen jongelingen als Aaron Leya Iseka, Andy Kawaya en Dodi Lukebakio wel het gelag voor. Aan alles zijn voor- en nadelen en dit is een afweging die Weiler ook zal gemaakt hebben.

JA

Intensere trainingen

Weiler maakte bewust de keuze om maar 22 man mee te nemen omdat hij zijn trainingen hard wil maken en een te grote groep managen maakt dat moeilijk. Daarbij wil hij zijn tijd niet verdoen met iedereen verklaren waarom ze niet spelen.

Duidelijkheid

Voor de meeste jongens is er nu al duidelijkheid. Een paar spelers weten al dat ze best andere oorden kunnen opzoeken. Samuel Bastien en Andy Kawaya bevinden zich onder die jongens. Alhoewel ze momenteel nog herstellen van hun respectievelijke blessures is het duidelijk dat ze anders een heel seizoen zullen moeten knokken om de groep te halen.

Voor Aaron Leya Iseka en Dodi Lukebakio liggen de zaken anders. De club gelooft sterk in hen, maar ze zullen zich eerst moeten bewijzen bij de beloften. Maar ook voor hen ligt een uitleenbeurt binnen de mogelijkheden. Herman Van Holsbeeck heeft nog heel wat werk, want ook Vico loopt er nog steeds rond.

Dubbele bezetting

Weiler wil nog een spits en een flankspeler erbij en heeft ook nog Andy Najar en Kara Mbodj die terugkeren. Daarmee heeft hij elke positie (bijna) dubbelbezet. Meer is voorlopig niet nodig.

NEE

Geweer van schouder veranderen

Dat geweer veranderde de afgelopen jaren al verschillende keren van schouder. Anderlecht zette zwaar in op zijn jeugdspelers en beschouwde hen als de toekomst. Ondertussen zijn de jongens die de afgelopen seizoenen ietwat boven water kwamen drijven allemaal weer naar af gezet. Dat betekent ook dat het rendement van de jeugdacademie naar beneden wordt gehaald. Jorn Vancamp is wel als nieuweling mee, net als Mile Svilar, die erbij werd verwacht.

Talenten niet blij

We kunnen ons moeilijk inbeelden dat Kawaya, Leya Iseka en Bastien tevreden zijn. Vooral die laatste werd vorig seizoen de hemel ingeprezen in Italië, maar komt nu bij zijn eigen club niet meer aan de bak. De andere twee werden genoemd als toekomst van de club... Dat het een kapitaalverlies zal zijn indien ze nu vertrekken, is een understatement.

Geen perspectieven

Indien je als jongeling nu niet mee bent op stage maak je nog weinig kans om er tijdens het seizoen bij te komen. Er moeten al serieuze blessures volgen om een kans te maken. Het gebrek aan perspectieven zal de moed ook in de schoenen doen zakken.

Maakte Weiler volgens u de juiste keuze?

66%
36%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties