Analisten beseffen: "Martinez is niet de absolute top, maar die kunnen we niet halen"

Analisten beseffen: "Martinez is niet de absolute top, maar die kunnen we niet halen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

We hebben een nieuwe bondscoach: Roberto Martinez. De 43-jarige Spanjaard was niet meteen de eerste keuze, maar moet in staat worden geacht om mooi voetbal te laten zien met de Rode Duivels. De analisten reageerden verrast, maar gematigd positief over de aanstelling van Martinez.

"Het is erg verrassend. In principe ga je in een categorie hoger vissen voor de nationale ploeg. En op zich zou ik liever een Belg zien als bondscoach", aldus Johan Boskamp in een eerste reactie op 2Be. "Maar hij laat zijn ploegen wel beter voetballen, zo speelde hij ook eens met Wigan een bekerfinale."

Degryse: Preud'homme was de geschikte man, maar hij was niet vrij

"Hij heeft flink wat jaren ervaring in de Premier League", beseft ook Marc Degryse. "Het is niet iemand van de absolute top, maar zo'n coach kunnen we niet halen. Hij heeft met Everton wel de verwachtingen niet ingelost. Voor Martinez zelf wordt het een erg mooie kans om eens iets te winnen, want prijzen pakte hij nog niet."

"Maar hij komt wel goed over en laat ploegen attractief spelen. Het zal afwachten worden. Preud'homme was de geschikte man, maar die was niet vrij. Dan ga je zoeken naar een alternatief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties