Bossaerts ziet stap van Anderlecht naar Man City niet als een mislukking: "Van mijn lichting brak niemand door, dat zegt genoeg"

Redactie
| 22 reacties
Bossaerts ziet stap van Anderlecht naar Man City niet als een mislukking: "Van mijn lichting brak niemand door, dat zegt genoeg"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier jaar nadat Mathias Bossaerts de jeugd van Anderlecht verliet voor Man City, keerde de twintiger - met de komst naar KV Oostende - terug naar België. Van een mislukte zet wil de verdediger echter niet spreken.

Bossaerts doorliep de jeugdreeksen van The Citizens, maar kon er nooit doorbreken. "Het waren absoluut geen verloren jaren", vertelt hij over die periode in Sport/Voetbalmagazine. "Mocht ik destijds niet vertrokken zijn, dan had ik me wellicht altijd afgevraagd: hoe zou mijn carrière eruitgezien hebben, mocht ik het wel hebben gedaan?"

De torenhoge concurrentie bij City zorgde ervoor dat doorstromen er niet in zat. "Jammer dat het niet gelukt is, maar City speelt elk jaar voor de eerste plaats, waardoor spelers uit de eigen opleiding heel weinig kansen krijgen. Van mijn lichting is niemand doorgebroken, dat zegt genoeg."

Bossaerts aan het werk in het shirt van The Citizens
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties