Hoe lost Anderlecht het op moest Defour vertrekken? Alle opties op een rijtje

Hoe lost Anderlecht het op moest Defour vertrekken? Alle opties op een rijtje
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

We leven nog in het ongewisse of Steven Defour gaat blijven bij Anderlecht of niet. De rook is echter te opvallend om geen vuur te verwachten. En dus gingen we even kijken of Anderlecht een eventueel vertrek van zijn aanvoerder kan opvangen.

Optie 1: met Hanni

Tielemans zou dan weer een rijtje achteruit schuiven en Hanni zou achter de spitsen kunnen spelen. Met de komst van Chipciu en Capel heeft Anderlecht voldoende opties op de flanken. Er zijn immers ook nog Acheampong, Lukebakio en Trezeguet. En Najar komt daar na de winterstop ook nog bij.

Optie 2: met Doumbia

In dat geval moet René Weiler het minst wijzigen en laat hij Doumbia Defour vervangen. Dat betekent wel dat er een middenveld van gemiddeld 19 jaar op het veld zou staan met Tielemans, Dendoncker en Doumbia. De jonge Ivoriaan heeft amper ervaring, maar wel tonnen talent. Al moet hij dan met zijn voeten op de grond gehouden worden.

Doumbia, hopen talent, maar ook zo onervaren.

Optie 3: met Praet

Vergezocht, we geven het toe, maar Weiler opende vrijdag de debatten dat het een mogelijkheid is dat Praet nog blijft. Indien dat het geval is, wordt er ook een dilemma vermeden. Want waar zou Praet in het huidige Anderlecht nog ingepast kunnen worden.

Optie 4: met Badji

Badji als vervanger van Defour gaat weinig mensen hun voorkeur wegdragen. De Senegalees toonde zich niet echt die mooie voetballer waar ze op Anderlecht op kicken. En hij heeft de stempel van 'Hasi-transfer' op zich gekregen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Weiler Badji nog veel gaat gebruiken.

Optie 5: met Trezeguet

Stiekem droomt Trezeguet nog steeds van een plaatsje centraal in het elftal, maar Weiler speelt hem steeds uit op de flank. In Egypte stond hij echter bekend als spelmaker, die liefst van in de centrale as opereerde. Hassan lijkt echter nog niet helemaal klaar om het tactische spel van Weiler helemaal te doorgronden. Tielemans zou dan ook weer een rij achteruit moeten.

Wat zou u de beste oplossing vinden?

55%
18%
10%
6%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties