De blitzcarrière van Depoitre in cijfers: altijd een aanpassingsjaar nodig

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
De blitzcarrière van Depoitre in cijfers: altijd een aanpassingsjaar nodig

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Depoitre ging op zes jaar tijd van Derde Klasse over Tweede Klasse, de Jupiler Pro League en de Champions League naar Portugal. Een overzicht van zijn carrière aan de hand van zijn statistieken.

Zal Laurent Depoitre slagen bij FC Porto? Het is de vraag die heel wat Belgische voetballiefhebbers (én een hoop Portugese fans die 'not impressed' zijn) zich momenteel stellen. We nemen de rijzende ster van Depoitre onder de loep aan de hand van zijn statistieken.

Wat meteen opvalt als je puur naar wedstrijden en doelpunten kijkt, is dat Depoitre telkens een aanpassingsperiode nodig heeft. Bij Aalst scoorde hij in het laatste seizoen in Derde Klasse acht keer in veertien wedstrijden.

Geen onaardig gemiddelde. Na de promotie kwam hij in 33 wedstrijden niet verder dan opnieuw acht goals. Zijn tweede jaar in de Proximus League was een stuk beter, bij z'n nieuwe club KV Oostende zou hij in het kampioenenjaar veertien keer scoren.

Na de promotie was het opnieuw hetzelfde fenomeen, Depoitre kwam in 31 wedstrijden 'amper' zeven keer tot scoren. Daarna liep het bij Gent in zijn tweede en derde jaar in de Jupiler Pro League een pak vlotter met 13 en 14 stuks.

Het valt dus te verwachten dat Depoitre in het eerste seizoen bij FC Porto een inloopperiode nodig zal hebben. Met zijn uniek profiel is het ook voor de meeste coaches eerst even zoeken hoe ze hem het beste uitspelen.

Nog een opmerkelijke statistiek is de marktwaarde van de spits. Waar bij de meeste voetballers de waarde piekt op hun 23e-24e levensjaar, is de 27-jarige Depoitre maar liefst 6,5 miljoen euro waard. Op zijn drieëntwintigste was dat amper €250.000.

Kan Depoitre de ban meteen breken?

Statistieken en voorspellingen zijn er uiteraard om te doorbreken of het ongelijk ervan te bewijzen. Als iemand ons de laatste jaren al versteld deed staan, was het Laurent Depoitre wel. Tenslotte is de stap van de Jupiler Pro League naar Portugal kleiner dan die van Tweede naar Eerste Klasse.

Bovendien maakte hij intussen zijn debuut bij de Rode Duivels met een goal tegen Andorra en lijkt hij zich naast het veld door niets of niemand te laten opjagen. Hopelijk kan Depoitre het aanpassingsjaar overslaan en er meteen een veertiental in rammen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties