Maakt Kompany rentree in Manchester-derby? Guardiola is voorzichtig

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Maakt Kompany rentree in Manchester-derby? Guardiola is voorzichtig
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend weekend staat de Manchester Derby op het programma. Een wedstrijd waar City-kapitein Vincent Kompany altijd enorm naar uitkijkt. Hij is bijna weer helemaal fit, maar Guardiola wil geen risico's nemen.

Woensdag 4 mei 2016, Estadio Bernabéu. Manchester City verliest met 1-0 op het veld van Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Maar de Belgische voetbalfans treuren vooral omdat kapitein Vincent Kompany al na 8 minuten geblesseerd naar de kant moet. Een blessure die hem uiteindelijk het EK en de voorbereiding bij Man City zal kosten.

Zaterdag 10 september, Old Trafford. Op speeldag 4 van de Premier League staat de Manchester Derby op het programma. Een wedstrijd waar Vincent Kompany altijd enorm naar toeleeft. De wedstrijd van zijn zoveelste comeback? Het kan.

Al een uurtje gespeeld

Kompany zou volgens de The Mirror deze week een flinke stap gezet hebben in zijn revalidatieproces. Hij stond een uur op het veld tijdens een wedstrijd achter gesloten deuren en ondervond achteraf geen al te grote hinder. Maar zijn bloedwaarden zijn nog niet optimaal.

Artsen gebruiken bloedwaarden als indicator voor eventuele spierschade. "Met Vincent gaat het elke dag beter, maar de resultaten van de bloedtesten zijn nog niet optimaal", vertelde City-coach Pep Guardiola. "Zolang de testen niet perfect zijn, zal Vincent niet met ons spelen."

"We moeten vermijden dat hij opnieuw geblesseerd raakt. Blessures zijn een deel van het voetbal, maar niet zoals het bij Vincent de voorbije jaren gebeurd is. Op het gepaste moment zal hij ons wel laten weten dat zijn spierproblemen in orde zijn", besloot Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties