De Bleeckere gaat opnieuw Belgische scheidsrechters begeleiden

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties
De Bleeckere gaat opnieuw Belgische scheidsrechters begeleiden
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dertien maanden na zijn verrassende ontslag bij de bond start De Bleeckere een nieuw project waarin hij de coaching van Belgische topscheidsrechters weer voor zijn rekening neemt.

De Bleeckere was op het WK 2010 in Zuid-Afrika de laatste Belgische scheidsrechter op een groot toernooi en moet nu ook onze talentrijke arbiters naar de wereldtop loodsen. De Bleeckere wil de scheidsrechters met meer individuele begeleiding naar die top brengen.

"De groepssessies blijven bestaan, maar moeten aangevuld worden met individuele coaching. Die individuele benadering zien ook de scheidsrechters als een meerwaarde", zei De Bleeckere aan Belga.

"Het heeft me heel veel tijd gekost om mijn ontslag een plaats te geven.

Ontslag moeten aanvaarden

Elk weekend zal hij een wedstrijd van topscheidsrechters of een talentvolle ref in eerste nationale A en B ter plaatse bekijken. Nadien bekijkt De Bleeckere ook de wedstrijdbeelden. Enkele dagen later zal hij samenzitten met de scheidsrechters om hun wedstrijd te evalueren.

Eind juli 2015 werd De Bleeckere om budgettaire redenen ontslagen bij de KBVB. "Het heeft me heel veel tijd gekost om het ontslag een plaats te geven, omdat het als een enorme verrassing kwam. Maar ik heb het kunnen verwerken", vertelt De Bleeckere daarover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties