Thorgan Hazard en co krijgen pandoering, eerste zege voor Schalke 04 is een feit

Bart Ver Elst

Borussia Mönchengladbach speelde afgelopen woensdag nog een beresterke partij tegen FC Barcelona, maar enkele dagen later liep het in de Bundesliga helemaal mis.

Thorgan Hazard - man in vorm bij de bezoekers - moest met Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen had na vijf wedstrijden verrassend nog geen enkel punt gepakt in de Bundesliga.

Dolle 7 minuten

Bovendien moest Schalke aanvaller Klaas-Jan Huntelaar missen door ziekte. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot de rust, maar in 7 dolle minuten na de rust forceerde de rode lantaarn de beslissing. Choupo-Moting opende de score vanaf de stip.

Binnen de 5 minuten dikten youngsters Embolo en Goretzka aan tot 3-0. In de slotfase maakte Embolo nog zijn tweede treffer. Een 4-0 overwinning voor Schalke 04, dat eindelijk zijn eerste overwinning beet heeft. Thorgan Hazard, een hele match op het veld, droop met een zware nederlaag af.