Aad de Mos over de Derby van de Lage Landen van volgende maand: "Niemand is daar nu mee bezig"

Koen Frans
Koen Frans
| 9 reacties
Aad de Mos over de Derby van de Lage Landen van volgende maand: "Niemand is daar nu mee bezig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oranje kreeg gisteravond nog maar eens een dreun met de 0-1 nederlaag in de WK-kwalificatie-interland tegen Frankrijk. Volgende maand (op 9 november) staat de Derby van de Lage Landen op het programma, maar daar zijn onze noorderburen op dit moment totaal niet mee bezig.

"Er wordt hélemaal niet over die wedstrijd gesproken", zegt Aad de Mos in gesprek met Voetbalkrant. "Nederland speelt vier dagen later een WK-kwalificatiewedstrijd in Luxemburg en die is veel belangrijker."

Hebben de Nederlands er zich bij neergelegd dat de Rode Duivels op dit moment sterker zijn? "Iedereen weet dat België een kwalitatief héél sterk elftal heeft. Oranje is momenteel in opbouw, je kan beide teams totaal niet met elkaar vergelijken", vindt de Nederlandse tv-analist.

Het zou wel eens heel onbelangrijke Derby van de Lage Landen kunnen worden.

"Heel onbelangrijke derby"

"Wij vragen ons zelfs af wat een B-ploeg van België in de ArenA kan laten zien. Zou Martinez immers wel met zijn sterkste ploeg naar Amsterdam komen? Ook België speelt enkele dagen later een WK-kwalificatiewedstrijd (tegen Estland, red.). Het zou dus wel eens een heel onbelangrijke Derby van de Lage Landen kunnen worden", denkt de Mos.

"Of Oranje nog in het WK gelooft na de thuisnederlaag tegen Frankrijk? Natuurlijk. De Fransen lijken de favoriet in de groep, maar Nederland speelde al gelijk in Zweden en moet toch echt wel voor hen kunnen eindigen", vindt de ex-trainer van o.a. KV Mechelen en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties