Politiek in een voetbalspel? Football Manager bewijst dat het kan

Maxim Cleemput
| 7 reacties
Politiek in een voetbalspel? Football Manager bewijst dat het kan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals elk jaar komt rond deze periode de nieuwe Football Manager uit. Het spel heeft dit jaar een opvallende nieuwe feature, eentje die je niet meteen in een voetbalgame verwacht...

De Brexit maakt zowaar zijn intrede in het spel. Spelers die tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk willen switchen van ploeg, zullen mogelijk in de problemen geraken met hun werkvergunning.

Twee scenario's

Het is opvallend dat FM deze feature in zijn spel steekt. Niemand weet namelijk wat de precieze gevolgen zullen zijn van de Britse vlucht uit de EU. Daarom dat er ook twee scenario's zijn: een 'soft mode' waarbij de Brexit amper invloed zal hebben en een 'hard mode' waarbij spelers aankopen en verkopen wel eens frustrerend kan worden.

"Omdat we niet weten hoe de Brexit precies zal uitdraaien, hebben we verschillende scenario's voorbereid", legt Football Manager-baas Miles Jacobson uit aan de Engelse media. Het spel komt uit op 4 november, is al aan zijn dertiende editie toe en zal 54,99 euro kosten.

Wie zijn of haar mailbox opent op de volgende editie van Football Manager, kan bovenstaande boodschap wel eens zien verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties