Jan Vertonghen kan niet wachten tot morgen: "Nederland is gewoon mijn favoriete tegenstander"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 0 reacties
Jan Vertonghen kan niet wachten tot morgen: "Nederland is gewoon mijn favoriete tegenstander"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Derby der Lage Landen is voor heel wat Rode Duivels bijzonder, maar voor Jan Vertonghen nog dat tikkeltje meer. De ex-Ajacied keert voor het eerst sedert zijn vertrek bij Ajax terug naar de ArenA.

En of Vertonghen uitkijkt naar de interland van woensdag. "Vanaf dat deze match werd ingepland in het programma, had ik er al super veel zin in. Er zullen veel vrienden en familieleden komen kijken", vertelde de linksachter aan de vooravond van deze prestigieuze ontmoeting.

Morgen wil ik niet rusten, zondag daarentegen...

Al die jaren in Amsterdam roepen natuurlijk nostalgische herinneringen op bij Vertonghen. "Dit wordt een emotionele match. De wedstrijd in Brussel in 2012 (4-2-winst toen, red.) was al speciaal. Maar dit is nog iets anders. Nederland is veruit mijn favoriete interlandopponent."

Druk programma of niet. Vertonghen kijkt er reikhalzend naar uit om zijn, tweede vaderland zeg maar, te bekampen. "Morgen wil ik niet rusten, zondag daarentegen..." (maakt een mopje) Nee, ik wil zeker spelen. Want ik denk dat we in de historie nog nooit zo favoriet waren."

Vertonghen en Club Brugge-rechtsback Van Rhijn in duel
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties