Oud-Heverlee Leuven stelde teleur in de eerste periode: "Nu bewijzen dat we bovenaan horen"

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Oud-Heverlee Leuven stelde teleur in de eerste periode: "Nu bewijzen dat we bovenaan horen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven degradeerde vorig seizoen naar Eerste Klasse B. De ploeg uit Vlaams-Brabant heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau, maar na een teleurstellende eerste periode lijkt dat doel nog vrij ver weg.

Oud-Heverlee Leuven eindigde na de eerste periode op de zesde plaats en kon slechts drie van de veertien wedstrijden winnen. Dat is veel te weinig voor een club die terug naar Eerste Klasse A wil promoveren. Assistent-trainer Patrick Asselman legt uit waar het fout liep.

“Onze resultaten van de eerste periode hebben heel veel te maken met het opbouwen van een nieuwe ploeg”, vertelt Asselman in Het Laatste Nieuws. “Van de basisploeg van vorig seizoen blijven alleen Ngawa, Monteyne en Le Postollec over. Ook Azevedo bleef, maar hij was vorig seizoen geen titularis.”

Sterkhouders vertrokken

Sterkhouders als Yohan Croizet, John Bostock en Jordan Remacle verlieten de club deze zomer. “We hebben een nieuwe ploeg moeten bouwen met jongeren, spelers die vorig seizoen nauwelijks wedstrijden speelden en spelers die we uit lagere afdelingen haalden”, gaat hij verder.

“Sommige spelers kenden een dipje en we zijn nog lang niet waar we moeten zijn, maar we zijn intussen wel gegroeid. Vanaf nu mag dat dus geen excuus meer zijn en moeten we tonen dat we de top vier waard zijn, beginnend met een zege in Lommel”, besluit Asselman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties