"Opletten, want Estland is aan opmars bezig" - Kom op Martinez, de vrouwen zijn knapper dan het voetbal in Estland

"Opletten, want Estland is aan opmars bezig" - Kom op Martinez, de vrouwen zijn knapper dan het voetbal in Estland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Estland: dat doet bij vele mensen geen belletje rinkelen. Maar als we wereldkampioen willen worden in 2018, dan zullen we ook tegen dit land 6 op 6 moeten pakken. Te beginnen met zondag. Maar wat moeten we onthouden van dit land?

We maakten al eens een stukje over het mooie Estland in 2015. Over de vrouwen, het volkslied en de plaatselijke muziek. Want dat blijft toch belangrijker dan het voetbal in Estland?

Wel: niet helemaal. Onder nieuwe coach Reim - de recordinternational - waait er een frisse wind door de Estse bondsgebouwen. En dan spreken we niet over de excentrieke voorzitter Aivar Pohlak, die niet naar België komt. Te ver, want hij verplaatst zich enkel met de wagen.

Maar toch: "We moeten opletten, want Estland is in opmars. Ze speelden sterk tegen Griekenland en zijn competitief", klonk het bij Roberto Martinez op zijn persconferentie twee dagen voor de wedstrijd in Tubeke. "Ze hebben veel ervaring met Klavan & co. Als we denken dat we over hen heen gaan lopen, dan wordt het érg gevaarlijk."

Ragnar Klavan is de bekendste naam bij Estland. Hij zit momenteel op de bank bij Liverpool, maar heeft wel al flink wat caps achter zijn naam staan. Ook de naam Ojamaa zou een belletje kunnen doen rinkelen, want de spits van Go Ahead Eagles reisde al de halve wereld af.

Wij verwachten dan weer iets van Mattias Kaït. De 18-jarige jongeling van Fulham scoorde tegen Gibraltar zijn eerste twee doelpunten voor zijn land (in zijn tweede interland) en kan mits enige meeval ook wel een leuke carrière uitbouwen. En Artur Pikk is de Jan Vertonghen van Estland, inclusief de prima rushes.

Maar toch: Estland moet het toch vooral hebben van zijn volkslied, geschiedenis en knappe vrouwen. Zeker dat volkslied toch maar even inprenten richting zondagavond:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties