Gent-middenvelder is eigendom van deze 'spookclub' in lagere Braziliaanse reeksen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 43 reacties
Gent-middenvelder is eigendom van deze 'spookclub' in lagere Braziliaanse reeksen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Monte Azul is dus de eigenaar van Renato Neto. Oftewel een speler die in de achtste finale van de Champions League stond is eigendom van een ploeg uit de lagere regionen van het Braziliaanse voetbal. Daar klopt iets niet, toch?

Het team degradeerde dit seizoen uit de tweede klasse van het staatskampioenschap uit Paulista. Het bracht een hoop afdankertjes uit jeugdteams vanuit de buurt van São Paulo tussen de lijnen, dat bleek dus niet voldoende.

Van enkele Braziliaanse contacten hoorden we dat ze nooit eerder van de club hoorden. Nochtans wonen ze op een handvol kilometer van het stadion. De website van de club geeft een serverfout aan.

Op facebook vragen supporters zich af wanneer ze meer info over het volgende seizoen krijgen én waarschuwt iemand andere ouders voor de dure talentdetectiedagen. Het team zou al het geld immers in eigen zak steken.

Het lijkt niet het soort team dat op een blauwe maandag in het bezit komt (én die transferrechten kan houden) van een speler die nu ruwweg vier miljoen euro waard is. Bovendien stuurde Monte Azul al 27 spelers op drie jaar tijd weg op uitleenbasis.

Vaak naar clubs in Europa of hoger geplaatste Braziliaanse ploegen. Zo speelt er met Gabriel een middenvelder van Monte Azul bij de momenteel sterkste Braziliaanse ploeg, Palmeiras. Constructies als deze zijn in Zuid-Amerika schering en inslag.

Third Party Ownership

Sinds de hele zaak rond Tevez en Mascherano bij West Ham jaagt FIFA op het zogenaamde third party ownership. Heel wat investeringsmaatschappijen en makelaars zagen hun handeltje verloren gaan en kochten clubs op (Moeskroen, anyone?) om het uit het illegale en naar de grijze zone te halen.

Bij Gent repte men ook nooit eerder met een woord over de Braziliaanse club, nochtans gaf manager Louwagie bij ons aan dat er nooit met de Portugezen onderhandeld werd. Dat kan u hier nog eens nalezen. Op de site van Gent stond destijds toch iets anders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties