"De Messi van het Kiel? Nee, de ploeg verdient complimentjes, niet ik"

"De Messi van het Kiel? Nee, de ploeg verdient complimentjes, niet ik"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat Hernan Losada de laatste weken uit zijn sloffen tovert, doet het beste vermoeden voor Beerschot-Wilrijk. Maar de Argentijn legt de focus niet op zichzelf, maar wel op het team. Terecht ook, want de Ratten razen door de competitie.

Zelf liet hij echter een paar staaltjes van schitterende techniek bewonderen. "De laatste twee matchen ben ik goed ja", knikt hij als we het hem voorleggen. "Maar het gaat niet over mij, er moeten complimentjes voor heel de ploeg komen. Ik speel nog altijd op intuïtie, zelfs op mijn 34ste. Ik dribbel zoals ik altijd heb gedaan, in de impulsiviteit van het moment."

Sommigen spraken de laatste weken over 'de Messi van het Kiel'. "Maar dat heb ik niet graag, want heel de ploeg draait goed. Ondanks alle blessures maakt het niet uit wie erin komt. Iedereen haalt een hoog niveau. We hebben belangrijke spelers die gekwetst waren, maar iedereen pikt het niveau direct op. Pas op, het doet me plezier dat men me goed vindt hoor", lachte hij.

En dan de cijfers: zes tegengoals in twaalf matchen, 25 gescoord. "We hebben acht (!) keer de nul gehouden. Dat is in mijn ogen het meest opmerkelijke. En van de zes goals die we tegenkregen waren er drie tegen Dessel. In alle zes onze uitmatchen hebben we niet één goal tegengekregen. Dat is toch fantastisch? En voor de jeugd is dit ook een serieuze motivatie."

Beerschot-Wilrijk lijkt weer op promotie af te stevenen, maar Losada houdt de gemoederen kalm. "De prijzen worden pas op het einde van het seizoen uitgedeeld en dat is nog lang. Maar voorlopig kunnen we enkel positief over dit project praten. We werken op sportief vlak steeds professioneler, vooral de manier van trainen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties