Weiler verklaart zijn opmerkelijke keuzes: "Hij is kapitein omdat we twee anderen lieten vertrekken"

Redactie
| 22 reacties
Weiler verklaart zijn opmerkelijke keuzes: "Hij is kapitein omdat we twee anderen lieten vertrekken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler nam gisteren weer wat opmerkelijke beslissingen. Zo zette hij zijn doelman en zijn kapitein op de bank. Achteraf had hij daar een verklaring voor...

Bij Hanni dachten we al dat het om extrasportieve redenen zou gaan na zijn interview dat hij gaf na de match tegen Zulte Waregem. “Het gaat om sportieve redenen”, liet Weiler duidelijk verstaan. “We hebben twee echte spelverdelers en dit keer wou ik er maar eentje aan de aftrap."

En daar kwam nog een opvallende uitspraak bij. Nu weten we ook waarom Hanni kapitein is. "De keuze was niet moeilijk: Stanciu. Hanni zit in een mindere periode. Hij speelde vorig jaar bij Mechelen en is het niet gewoon om drie keer per week te voetballen. Dat is de waarheid. Dat hij kapitein is? Hij is kapitein omdat we deze zomer één of twee andere kapiteins zagen vertrekken."

Roef? Dat is geen definitieve keuze

Boeckx werd dan weer gekozen omdat hij communicatiever is. “Kijk, we hebben drie keepers”, zegt Weiler in Het Nieuwsblad. “Roef is superjong en speelde zowat alles. Ik wilde Boeckx nog eens aan het werk zien en dat is geen ­definitieve keuze. Voor ­zondag tegen Moeskroen is alles nog mogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties