VIDEO: Vanhaezebrouck over 'beste' Europa League-ticket in Beker: "Straks hebben we niemand meer in Champions League"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
VIDEO: Vanhaezebrouck over 'beste' Europa League-ticket in Beker: "Straks hebben we niemand meer in Champions League"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Beker is de kortste weg naar Europa, het is naast één van de grootste voetbalclichés een waarheid als een koe. Bovendien zit je als Bekerwinnaar meteen in de poulefase. Dat is geen goed idee volgens Vanhaezebrouck.

"Stel je voor dat de ploeg die straks zestiende eindigt, de Beker wint. Of in de toekomst een goeie tweedeklasser, dat is allemaal mogelijk", aldus Vanhaezebrouck. "Dan kan ik je garanderen dat die ploeg er meteen uitgaat."

Dat kan een slechte zaak zijn voor de Belgische coëfficiënt. "UEFA maakt het steeds moeilijker voor de kleinere competities om in de Champions League te geraken, dus is die coëfficiënt erg belangrijk. Stel je voor dat we plots maar twaalfde staan en niemand meer in de Champions League hebben."

Komt er één supporter meer kijken door dat Europees ticket? Neen

Het beste Europa League-ticket moet de Croky Cup aantrekkelijker maken. "Is er al één supporter meer gaan kijken door dat ticket? Neen. De Beker versterken doe je door in het weekend te spelen, ervoor te zorgen dat het in de abonnementen opgenomen kan worden én de halve finales op de Heizel te spelen. Dan krijgt het meer aanzien."

Hein Vanhaezebrouck zou graag ook grote sponsors hun schouders onder de Beker zien zetten, met exclusieve reclame in de stadions en meer wedstrijden op tv. Bekijk hieronder de volledige reactie van Vanhaezebrouck. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties