Supporters Anderlecht boos op Charleroi: "Gestraft voor iets waar we niets mee te maken hadden"

Supporters Anderlecht boos op Charleroi: "Gestraft voor iets waar we niets mee te maken hadden"

De fans van Anderlecht zijn serieus ontgoocheld. Op tweede kerstdag hadden er velen een tripje naar Charleroi gepland. En meestal komt iedereen dan aan zijn trekken, want het uitvak van de Carolo's is bijzonder groot. Maar ineens gingen de tickets voor de bezoekers van 1.800 naar 980.

De supportersclubs schreven dan ook gezamelijk een open brief:

Open brief aan het bestuur van Royal Charleroi Sporting Club, de ordediensten van Charleroi, de burgemeester van Charleroi en het bestuur van RSC Anderlecht.

Charleroi – Anderlecht, een wedstrijd die elk seizoen met stip genoteerd staat in de agenda van heel wat supportersclubs. Niet omdat deze wedstrijd thuishoort in de categorie toppers. Wel omdat het bezoekersvak met 1.800 plaatsen er zich uitstrekt over de volledige tribune achter het doel. Een droomscenario voor elke supportersclub want iedereen die zich voor deze wedstrijd inschrijft, is dan ook quasi zeker van een ticket.

Elke supportersclub maakt ook reclame voor deze wedstrijd want een tripje naar het zwarte land is dan ook super! Dat was ook al zo enkele weken geleden voor de bekerwedstrijd. Weliswaar verloren, maar dat lieten we niet echt aan ons hart komen want op ook op de terugreis was er heel was ambiance op de volle bus.

Een rampscenario

Toen al had er bij ons een lichtje moeten branden want voor deze wedstrijd kregen we slechts 1.400 tickets. Meer dan voldoende voor de midweekwedstrijd maar toch. Ruim 1.000 supporters maakten de verplaatsing en zorgden ervoor dat deze wedstrijd in de Crocky Cup veruit de beste was qua beleving in de tribunes. Zonder ook maar één incident. Geen vuurwerk op het veld of in de tribune, geen aanstekers naar het hoofd van de thuisdoelman en ook geen bommetjes. Zelfs niet na de late gelijkmaker of na de winnende penalty van de thuisploeg.

Deze week viel dan de ticketverdeling voor de competitiewedstrijd op Charleroi in onze mailbox. Opnieuw 1.400 tickets, en dat voor een wedstrijd op tweede Kerst, om 18 uur dan nog en op een dag dat toch heel wat mensen moeten werken. Snel nog wat reclame maken om de supportersbus vol te krijgen, iets wat ook aardig lukte. Ook al kreeg onze supportersclub maar 21 tickets toebedeeld, 25 extra krijgen zal wel geen probleem zijn. Woensdag kwam echter de ontnuchtering.

Een nieuwe ticketverdeling... Plots krijgen wij als bezoekers nog slecht 980 tickets, onze supportersclub 15. Een rampscenario als je weet dat we al meer dan 40 inschrijvingen hebben. Vaders die hun zoon tijdens de vakantie eens willen meenemen naar een uitwedstrijd moeten nu plots thuisblijven. Supporters die van hun vakantie gebruik willen maken om een match mee te pikken, komen bedrogen uit. Supporters die bij andere uitwedstrijden uit de boot vallen, zien hun verplaatsing naar Charleroi ook al in duigen vallen.

Wij hebben niets misdaan

Plots geen volle bus meer voor onze supportersclub. Zomaar uit het niets heel wat van onze leden ontgoocheld. Plots weer extra kosten want we kunnen toch geen 20 of 25 euro vragen voor het busvervoer. Een verplaatsing naar Charleroi zorgt er voor dat de clubkassen een beetje in evenwicht blijven. Ook dat zien we door deze beslissing door onze neus geboord worden. Wat hebben wij Anderlechtsupporters dan misdaan om gestraft te worden?

Hebben wij vorige maand of de voorbije seizoen de tribune daar in brand gestoken? Vuurpijlen afgeschoten? Gevochten tegen de ordediensten of tegen de thuissupporters? Aan vandalisme gedaan? Voor zover ik weet, niets van dit alles! Maar toch worden wij gestraft... omdat de derby tussen Charleroi en Standard ontspoorde en werd stilgelegd. Want dat is de enige reden waarom wij nu plots minder tickets krijgen. Dus beste bestuursmensen van Charleroi, beste politie van Charleroi en ook beste bestuur van Anderlecht, laat ons op tweede Kerst niet in de kou staan en zorg ervoor dat ons supporterslegioen op volle sterkte naar deze wedstrijd mag afzakken. De vele vaders met kinderen zullen jullie dankbaar zijn.

In naam van alle supporters clubs RSCA

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties