Arjan Swinkels weet wat de basis vormt van het succes van Beerschot-Wilrijk: "Daar plukken we nu de vruchten van"

Redactie
| 1 reacties
Arjan Swinkels weet wat de basis vormt van het succes van Beerschot-Wilrijk: "Daar plukken we nu de vruchten van"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arjan Swinkels heeft pakken ervaring op het hoogste niveau en is blij met het spel dat Beerschot-Wilrijk op de mat legt. De Nederlandse verdediger weet wat de basis is van het Kielse succes.

"Kwaliteit, discipline en collectief denken, dat vormt de basis van onze successen dit seizoen", zegt Arjan Swinkels (32) op de clubwebsite. "Alles kreeg vorm in de voorbereiding, voornamelijk tijdens die oefenstage in Nederland. Van die duidelijke richtlijnen, het omschrijven van het hoge verwachtingspatroon en het vele gepraat plukken we nu de vruchten."

"Of ik had durven denken dat het sportief allemaal zo vlot zou lopen en we halfweg de reguliere competitie koploper zouden zijn met een voorsprong van acht punten? Verwacht niet, maar gehoopt wel natuurlijk. Verrassend vind ik het evenwel niet. Vanaf het eerste moment schikte iedereen zich naar de afspraken en werd er maar op één zaak gefocust: die promotie", aldus Swinkels.

Onze ervaring is duidelijk een bonus.

De Nederlander speelde op het hoogste niveau bij Lierse en Willem II, maar is aangenaam verrast door het niveau in eerste amateur. "Ja, het niveau weet ik wel te smaken. Kwalitatief staan we met onze groep heel sterk, dat hebben onze resultaten van de voorbije maanden genoeg aangetoond. En ook onze ervaring is duidelijk een bonus. Tel daarbij het feit dat we fysiek ijzersterk staan, en je hebt meteen de cocktail waarmee we vaak het verschil maakten en maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties