Vanhaezebrouck lanceerde de jonge De Bruyne bij Genk: "Zeg al jaren dat hij bij Duivels centraal op het middenveld moet"

Redactie
| 22 reacties
Vanhaezebrouck lanceerde de jonge De Bruyne bij Genk: "Zeg al jaren dat hij bij Duivels centraal op het middenveld moet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne viel het voorbije weekend op met een sublieme assist voor Raheem Sterling in de gewonnen topper tegen Arsenal. Hein Vanhaezebrouck had de jonge De Bruyne onder zijn hoede bij Racing Genk en zag meteen het grote talent van de middenvelder.

Hein Vanhaezebrouck weet nog goed wanneer hij De Bruyne voor het eerst selecteerde. "We speelden thuis een galawedstrijd tegen Bayer Leverkusen en hij scoorde in die wedstrijd. Leverkusen had toen een fantastische ploeg en stond nadien nog drie maanden op kop in de Bundesliga", zei de huidige coach van Gent in Extra Time.

"Hij was nog erg jong en moest nog stappen zetten, maar hij had toen al die uitzonderlijke kwaliteiten", herinnert Vanhaezebrouck zich nog. De Bruyne speelde dit jaar bij de Rode Duivels voor het eerst centraal op het middenveld. "Ik zeg al 2 à 3 jaar dat hij bij de Duivels beter zou renderen op het middenveld. Ik vind dat het nog lang heeft geduurd voor iemand dat zag", aldus Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties