KV Mechelen liet zieke Vic aftrap geven: "Zijn verhaal raakte me gewoon enorm diep"

KV Mechelen liet zieke Vic aftrap geven: "Zijn verhaal raakte me gewoon enorm diep"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toen 4-jarige Vic uit Hombeek mocht vorig seizoen voor Mechelen - Moeskroen de aftrap geven Achter de Kazerne. De jongen is ernstig ziek: hij lijdt aan pulmonale hypertensie, een ongeneeslijke ziekte. Het was Jordi Vanlerberghe die de droomdag had geregeld: "Zijn verhaal raakte me gewoon diep."

“Vorig jaar was hij al eens naar een training gekomen. Ik leerde hem via-via kennen en we hadden toen al een truitje geregeld, samen met Steven De Petter. Daarna waren we ook in contact gebleven, ik belde regelmatig eens naar de mama van Vic", aldus Jordi Vanlerberghe.

Vorig seizoen verergerde de situatie van de jonge Vic: “Toen kwam hij in aanmerking voor Make-a-Wish. Wat hij echt wilde was ons nog eens zien. Dat raakte me zo diep dat we zelf hebben geregeld via de club dat hij de aftrap mocht komen geven. Hij kreeg nog een shirt van ons met het nummer 30 en onze handtekeningen. Je zag hem ook genieten.”

“Ik heb veel respect voor hem. Hij wil uiteindelijk ook gewoon voetballen, maar het leven is soms echt niet eerlijk. Heel oud zal hij niet worden, al weet niemand exact hoe de ziekte zal verlopen. Dan is wat wij deden ook totaal geen moeite", gaf de speler van KV Mechelen aan.

Ondertussen heeft heel Mechelen zich achter de kleine Vic geschaard. Voor De Warmste Week organiseerde jeugdhuis Hoje uit Hombeek zelfs een inzamelactie van kledij én een winterbarbecue. De opbrengsten van die zaak worden integraal aan de Warmste week gegeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties